bowen bij happyagain


Wat is bowen therapie?


Bowen therapie is een pijnvrije manuele therapie. Het doel van bowen is om een evenwicht te herstellen in je lichaam, want een lichaam in evenwicht: is vrij van pijn, kan vrij bewegen, kan ontspannen en is vrij van blessures.


Bij bowen wordt het zelfherstellend vermogen van je eigen lichaam geactiveerd. Dit gebeurt door zachte moves te maken op specifieke plaatsen op je lichaam. Omdat elk lichaam en elke pijn uniek zijn, is ook elke behandeling uniek.


Ik gebruik géén manipulaties


Elke behandeling vertrekt vanuit Bowen therapie. Om een volledige oplossing op maat voor jou te maken, bouw ik hierop verder met andere technieken. Bij elke techniek blijven de basisprincipes gelden: pijnvrij met als doel evenwicht te herstellen. Naast Bowen gebruik ik: Anatomy in Motion (AiM), Neural Reset Therapy (NRT), Art of Bodywork (AoB), McLoughlin Scar Tissue Release (MSTR) en Ortho-Bionomy.


Voor wie is bowen therapie?


Is jouw lichaam uit evenwicht? Dan is bowen voor jou! Wanneer er een onbalans is in je lichaam, zal je lichaam hiervan steeds signalen geven. De meest voorkomende signalen:​


  • Je hebt pijn, dit kan heel plots zijn (acuut) of al een tijd (chronisch).
  • Je kan niet vrij bewegen. Dit kan komen door pijn bij beweging of een bewegingsbeperking van een gewricht.
  • Je kan je niet ontspannen, er blijft altijd een bepaalde spanning zitten in bijv. je rug of schouders.
  • Je valt van de ene blessure in de andere. Je herstelt niet volledig van een oude blessure.


Herken jij één of meer van deze signalen? Dan is jouw lichaam uit evenwicht en dan is bowen de oplossing voor jou.