top of page

over mij

Hoi, ik ben Julie!

Als Bowen behandelaar is het mijn passie om mensen te helpen (weer) pijnvrij te leven. Zelf heb ik een heel parcours afgelegd van lage rugpijn en sportblessures. Na jarenlang 'sukkelen' ben ik uiteindelijk zelf bij een Bowen behandelaar terecht gekomen, ik wist toen meteen: dit moet ik ook doen!

Ondertussen heb ik mijn eigen praktijk en werk ik samen met enkele sportclubs uit de buurt. Op deze pagina lees je meer over mijn parcours en mijn praktijk happyagain. 

aboutme_edited.jpg

mijn parcours

Ik sukkelde al van mijn tienerjaren met lage rug- en nekpijn. Volgens mijn huisarts was hier niet veel aan te doen, ik was nog jong en zou er wel uit groeien... Bij de osteopaat werd ik wel geholpen, zo was ik steeds enkele weken pijnvrij. Toch bleef de pijn terugkomen. 

Op mijn 17 jaar moest ik mijn schouder laten opereren na een sportblessure. De operatie was een succes, de revalidatie een ramp. Ik kon mijn schouder maar voor de helft bewegen en elke aanraking deed pijn - ik kon mijn rugzak voor school niet meer dragen. De huisarts en de specialisten zagen of begrepen mijn probleem niet.

Pas toen ik ben gaan zoeken in de alternatieve of complementaire zorg, vond ik een antwoord. Via via kwam ik bij Bowen behandelaar Breda McQuaid terecht. Na drie behandelingen kon ik mijn schouder weer in alle richtingen bewegen én ik was voor het eerst sinds mijn blessure pijnvrij. Ik was zo gelukkig en opgelucht. In dat moment heb ik geleerd dat gewoon pijnvrij zijn immens veel waard is. 

Ik ben Bowen behandelaar geworden om anderen te helpen (weer) gewoon pijnvrij te leven en te bewegen. :)
(Bowen is géén kinesitherapie.)

opleidingen
 

In augustus 2020 studeerde ik af in de opleiding 'Bowen therapeut' in Nederland. In september werkte ik verder aan case studies en volgde ik nog twee opleidingen van 'Neural Reset Therapy'. In november ging in naar Duitsland voor de opleidingen 'Art of Bodywork' en 'McLoughlin Scar Tissue Release'.

 

Door de lockdowns werden alle in-person opleidingen tijdelijk gestopt. In die periode heb ik me gefocust op stress, ik volgde online opleidingen om beter te begrijpen hoe stress werkt en hoe het invloed heeft op ons fysiek welzijn. Pas in december 2021 kon ik weer op opleiding: Otho-Bionomy in Engeland. In 2022 wou ik meer focussen op sport, in de zomer volgde ik sportmassage en medical taping cursussen. In oktober en november ging ik naar Londen voor verschillende modules van de opleiding 'Anatomy in Motion'. 

 

In april 2023 volgde ik de opleiding Body Mind Reset Technique (BMRT) van Breda McQuaid. Deze techniek is een grote mijlpaal in mijn zoektocht naar de oplossing voor pijn & stress. In 2023 en 2024 staan er nog enkele opleidingen op mijn 'wishlist'. Ik vind het heel belangrijk om regelmatig bij te scholen of nieuwe technieken te ontdekken. 

over happyagain

In oktober 2020 richtte ik mijn eigen praktijk 'happyagain' op. Vanaf het begin lag mijn focus sterk op lage rugpijn. Doorheen de jaren ben ik me hier steeds verder en verder in gaan specialiseren. In 2021 startte ik een samenwerking met veldvoetbalclub KSK 's Gravenwezel-Schilde. Ik startte onder begeleiding van Breda McQuaid en nam het later van haar over. Daar is mijn interesse voor sportblessures beginnen groeien en sijpelde het ook de praktijk binnen. Vandaag behandel ik in mijn praktijk voornamelijk mensen met lage rugpijn en (sport)blessures aan enkel, knie en schouder. 

mijn visie

Bij happyagain staat pijnvrij werken centraal, want een lichaam dat ontspannen is, kan zichzelf herstellen.

 

Elk lichaam heeft een zelfherstellend vermogen dat aangesproken kan worden als het lichaam ontspannen is. Wanneer een lichaam gespannen is - door stress, pijn of angst - kan het onmogelijk zichzelf herstellen. Een gespannen lichaam is te druk bezig met zichzelf te verdedigen.

 

In ons dagelijkse leven worden we continu geconfronteerd met stress, we lopen bijna heel de tijd gespannen rond. Zo roesten we hoe langer hoe meer vast in slechte, pijnlijke patronen. Ons lichaam krijgt de kans niet meer om echt te ontspannen en zichzelf te herstellen.

Een behandeling die tegen het lichaam werkt of in de pijnzone treedt, lokt een verdedigingsreactie uit van het lichaam. Het lichaam raakt daardoor alleen maar meer gespannen. Daarom is het zo belangrijk om pijnvrij te behandelen.

 

De spanning die vastgeroest zit, werk ik op een zachte manier los. In die ontspanning is er ruimte voor de gerichte moves om hun werk te doen. Ik ondersteun met Bowen het zelfherstellend vermogen van je lichaam.  


Door met het zelfherstellend vermogen van het lichaam te werken krijgen complexe problemen een eenvoudige en blijvende oplossing. We pakken dus niet enkel je klacht (symptoom) aan, maar ook de onderliggende oorzaak. Zo kunnen we voorkomen dat de klacht terugkomt én voorkomen we nieuwe klachten.

sportclubs

De technieken die ik gebruik zijn heel efficiënt in het behandelen van acute blessures. Ook in revalidatie ondersteun ik de spelers, hier dan vooral bij de gevolgen van de blessure op de rest van het lichaam. 

seizoen 2020-2021 KSK 's Gravenwezel-Schilde

 

seizoen 2021-2022 KSK 's Gravenwezel-Schilde

seizoen 2022-2023 KSK 's Gravenwezel-Schilde

seizoen 2022-2023 KK Malle

seizoen 2022-2023 KFC Sint Martinus Halle

seizoen 2023-2024 K Antonia FC

bottom of page