top of page

fobie reset

Met de BMRT techniek van Breda McQuaid help ik je voor eens en voor altijd af van je fobie. Voor de meeste fobieën volstaat één sessie. In het uitzonderlijke geval dat een vervolgsessie nodig is, krijg je korting op de tweede sessie. 

eerste sessie: € 65

vervolgsessie: € 55

Hoe werkt angst?

 

Iedereen wordt geboren met twee angsten: de angst om achterover te vallen en de angst voor luide geluiden. Elke andere angst is aangeleerd of geïnstalleerd. Dat wilt zeggen, dat elke andere angst dus gereset kan worden. 

aangeleerde angst

Een aangeleerde angst is een angst die je "leert" via je omgeving, meestal je van je ouders. Als je als kind je mama (of papa) ziet panikeren over een spin, dan leer je als kind dat een spin levensgevaarlijk is. Monkey see, monkey do. 

geïnstalleerde angst

Wanneer je zelf een negatieve of traumatische ervaring hebt, kan je een angst ontwikkelen, dan spreken we van een geïnstalleerde angst. Als je als kind werd gebeten door een hond, is het heel logisch dat je hersenen honden opslaan als bedreiging. 

Soms is angst toch gezond?

Angst heeft een beschermende rol, het helpt ons om de wereld te navigeren op een veilige manier. Angst kan absoluut gezond zijn. Bij een fobie spreken we van ongezonde angst: de angst is buiten proportioneel, belemmert je dagdagelijkse leven en/of komt op in momenten dat het gevaar niet aanwezig of reëel is. 

Het is ongezond om volledig in paniek te schieten bij het zien van een hooiwagen spin. 

Het is ongezond om wandelingen te vermijden uit schrik om een hond tegen te komen. 

Het is ongezond om 's avonds in je bed te piekeren over verkeerssituaties die je misschien kan meemaken als je naar zee zou rijden. 

 

Het doel van de behandeling is om de ongezonde angst te neutraliseren. Want deze angst is enkel ongezond en negatief. 

Wat is BMRT?

BMRT staat voor Body Mind Reset Technique en werd ontwikkeld door Breda McQuaid. Het is een actieve vorm van behandeling waarbij we heel gericht werken in het onderbewuste. Er komen géén confrontatie of blootstellingstechnieken aan te pas en het is géén hypnose. 

Ik onderzoek samen met jou vanwaar je angst komt (aangeleerd of geïnstalleerd) en reset de oorsprong van je angst. 

Vanwaar komt BMRT?

De techniek werd door Breda McQuaid ontwikkelt. De techniek werd uitvoerig getest over de laatste twee jaar en de feedback van cliënten spreekt voor zich. Op dit moment is er nog geen wetenschappelijke onderbouwing.

bottom of page